Dokument Beth Shalom

'En sindsdien zitten we hier'

In het voorjaar van 2008 werd de film ‘En sindsdien zitten we hier.’ afgerond. De officiële première vond plaats op 3 mei 2008 in verzorgingshuis Beth Shalom in Buitenveldert.

Inhoud ‘ En sindsdien zitten we hier.’

Beth Shalom is een uniek joods bejaardenhuis in Nederland. Hoe leeft een groep ouderen met zo heel verschillende achtergronden samen in dat “Huis van Vrede”? De film portretteert zes bewoners die terugkijken op hun leven en schetst daarmee het beeld waar (oorlogs)verleden, heden en een klein beetje toekomst op een even gecompliceerde als intrigerende manier in elkaar overlopen. Een verhaal over pijn, verlies en moed; maar tegelijkertijd ook over geluk, liefde en een wonder. De film wordt op 9 november 2008 tijdens het Joods Film Festival vertoond in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. 

Voor wie is dit dokument bedoeld?

Het dokument ‘En sindsdien zitten we hier’ is onder anderen bedoeld voor de bewoners van Beth Shalom en hun families. Daarnaast is de film ook zeer bruikbaar als bron van informatie voor de volgende generatie(s), als voorlichtingsfilm voor nieuwe verzorgers, voor vertoningen tijdens evenementen binnen Joods Nederland en voor gebruik op scholen.

Het belang van Dokument Beth Shalom

Stichting Ogen Open! is trots op de totstandkoming van ‘Dokument Beth Shalom’, des te meer omdat over niet al te lange tijd de meeste verhalen van deze generatie niet meer opgetekend kunnen worden uit hun eigen monden, en dus voorgoed verloren gaan. Met de realisatie van ‘Dokument Beth Shalom’ is een bijzonder stuk geschiedenis vastgelegd.

Scroll naar boven