Stichting SAM

Dolfijntherapie theatervoorstelling

Dag Dolfijn

Op 12 september 2004 werd met behulp van Stichting Ogen Open!! een vertoning georganiseerd in het Zuideramstel Theater te Amsterdam van de documentaire ´Dag Dolfijn`. In deze documentaire komt dolfijntherapie in al haar facetten voor het voetlicht, een therapie die bedoeld is voor kinderen met Down-syndroom en autistische stoornissen. De film informeert een breed publiek over het bestaan van Stichting Sam, de organisatie die dolfijntherapie in Nederland verzorgt. Stichting Ogen Open! wil meer (benefiet)vertoningen te kunnen organiseren, zodat meer kinderen direct of indirect geholpen kunnen worden.

Stichting SAM

Stichting SAM verzorgt een dolfijntherapie programma in samenwerking met het Dolfinarium te Harderwijk. De doelgroepen zijn kinderen met het Downsyndroom, autistische stoornissen en aanverwante syndromen, mogelijk in combinatie met spraak- en taal stoornissen. Onder deze begeleiding (professionele therapeut, dolfijnentrainer en observant) verbeteren de kinderen spelenderwijs hun communicatieve vaardigheden en neemt het concentratievermogen toe. Dat leidt tot een verbeterd zelfvertrouwen, een belangrijke steun bij het dagelijks functioneren van de kinderen. De dolfijntherapie is een aangepaste vorm van gedragstherapie waarbij de dolfijn zowel coach als beloning is.

Via de link ziet u het werk van Stichting SAM en het Dolfinarium, dat is vastgelegd in onder anderen twee documentaires mede gerealiseerd door Stichting Ogen Open!

Scroll naar boven